Legnépszerűbb posztok

Budapesti Operettszínház: Három ellenfele van Kerényi Miklós Gábornak

Négy pályázat érkezett a Budapesti Operettszínház vezetésére a hétfői határidőig; az MTI értesülése szerint Kerényi Miklós Gábor, Bozsó József, Nagy Viktor és Tokody Ilona pályázott.

    A Fővárosi Önkormányzat az MTI kérdésére kedden közölte: a Vígszínház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói álláshelyére a benyújtási határidőig, 2013. augusztus 26-ig 2 pályázat, a Budapesti Operettszínház főigazgatói álláshelyére 4 pályázat érkezett. A munkakörök betöltéséről a szakmai bizottságok véleményét is mérlegelve a Fővárosi Közgyűlés dönt a benyújtást követő 60 napon belül.
 
    A Budapesti Operettszínház vezetője megerősítette korábbi közlését, amely szerint pályázik az igazgatói posztra. Az MTI értesülése szerint rajta kívül Bozsó József énekes, Nagy Viktor rendező és Tokody Ilona operaénekes is pályázott.
    A Budapesti Operettszínház vezetésére július 26-án írta ki a pályázatot a Fővárosi Önkormányzat, miután a jelenlegi vezető mandátuma 2014 januárjában lejár.

Iratkozz fel a musicalhírek hírlevelünkre és ezzel be is neveztél játékunkba, amelyben rendszeresen musicaleseményekre szóló belépőket sorsolunk ki a feliratkozók között. FELIRATKOZÁS ITT.
   
Az előadóművészeti törvény értelmében fél évvel a jelenlegi vezetői megbízatás lejárta előtt kell az állásokra pályázatot kiírni.

    A pályázat feltételei között van évente legalább 300 előadás megtartása, saját társulattal legalább évi két bemutató létrehozása. A megtartott előadások legalább 75 százalékának a színház saját produkciójának kell lennie, és - valamennyi játszóhelyet figyelembe véve - átlagosan legalább 70 százalékos látogatottsággal kell működnie.

    A Budapesti Operettszínház főigazgatója, Kerényi Miklós Gábor megbízása 2014. január 31-én jár le. A kormany.hu honlapon megjelent kiírás szerint a posztra pályázónak a nemzeti minősítés megtartása érdekében évente legalább 450 előadás megtartásáról kell gondoskodnia, 300 ezres fizetőnézőszám elérése mellett. A klasszikus nemzeti operettrepertoár rendszeres bemutatásával párhuzamosan a kortárs magyar zenemű-irodalom fejlesztését is elő kell mozdítania.

    A pályázati feltételek között szerepel, hogy évadonként legalább egy új magyar zenés mű, és saját vagy koprodukcióban készülő opera bemutatóját kell megtartani az Operettszínházban. Elvárják, hogy a produkciót legalább 15 előadáson műsoron tartsa a színház. Szezononként legalább két, különböző fiatal korosztálynak szóló produkció létrehozása is a feltételek között szerepel. Az új főigazgató vezetésével a Budapesti Operettszínháznak évadonként legalább egy sajátos karakterű országos vagy nemzetközi jelentőségű előadóművészeti fesztivált kell szerveznie.

    A kiírt vezetői munkajogviszony 2014. február 1-jétől 2019. január 31-ig tart. A pályázatokat az anyag benyújtását követő hatvanadik napig kell elbírálni.

5 remek musical kiadvány
MUSICAL ROCKOPERA - Jézus Krisztus Szupersztár 2010 Madách színház /2cd/ CD
MUSICAL ROCKOPERA - Spamalot /magyar/ CD
Vizy Márton - Tóth Dávid Ágoston - Én, József Attila - Musical József Attila verseire - CD
Az Operaház fantomja (film-musical) (DVD) /DVD/
BERECZKI ZOLTÁN ÉS SZINETÁR DÓRA - Musical Duett 2. CD