Legnépszerűbb posztok

Interjú Karinthy Mártonnal az Újbuda - itt lakunk oldalon


Karinthy 90

Ma reggel jelent meg egy érdekes beszélgetés Karinthy Mártonnal az Újbuda - itt lakunk oldalon, amiből itt közlünk egy részletet, de érdemes átkattintani és a teljes interjút végigolvasni:


Karinthy Márton színházrendező és író, rendezői, írói munkásságáért, kulturális és közéleti tevékenységéért, eddigi életművének elismeréseként 2013-ban kapta meg a díszpolgári címet.


Az idén 32. évébe lépő Karinthy Színház már végképp beírta magát a „történelembe”. Előadásait, bemutatóit számon tartják. Dr. Karinthy Márton kitartó munkájának gyümölcse beérett, a Kossuth- díj, Regionális Príma-díj mellett megkapta a díszpolgári oklevelet is a múlt évben.  


- Kevesen tudják, hogy Ön a színháztudományok doktora.


- Nem én vagyok az első a családban, aki doktori címmel rendelkezik. Édesapámról is csak kevesen tudták, hogy nyelvészetből doktorált.  Ez csak egy cím, megszerzése olyan legyőzendő akadály volt számomra, amit le kellett győzni.


Sokkal érdekesebb volt a szakdolgozat elkészítésének „eredménye”, a színház mellett az írás is életem része lett. A dolgozatból „született” második kötetem „A vihar kapuja”. Témája természetesen a színház, a rendezői szakon töltött négy főiskolai év. 2011-ben beszédvizsgaként a tanítványaival Máté Gábor színpadra is állította. Érdekes volt a diákok visszajelzése,  „..mintha rólunk írták volna, …akkor is ugyanígy történtek dolgok, mint ma?”


Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!