Legnépszerűbb posztok

A Hétfejű Tündér: Budapest Bábszínház - jegyek itt

Lázár Ervin: A Hétfejű Tündér - ajánlott 6 éves kortól, egy részben.

Mit tehet egy hős, ha csúnyának született? Ha a lába gacsos, a feje úritök, a termete girbegurba? Ha kineveti a tükörképe, ha lépte nyomán elhervadnak a virágok, ha megijednek tőle az emberek? Hogy lehet valaki ilyen csúnya? Mi végre? Ki végre? Mesénk hőse azért indul el, hogy bosszút álljon a csúnyaságáért, hadakozni indul karddal, lándzsával, péklapáttal, vassal, vérrel, vencsellővel – elindul, hogy felkutassa minden bajának okozóját, a titokzatos Hétfejű Tündért…

Lázár Ervin világában minden ismerős, mégis minden másképp van. A kerekerdő négyszögletű, a hős csúnya, a tündér hétfejű. A hétköznapok eseményei mesévé kerekednek, a mese hősei hétköznapi örömökkel, bánatokkal találkoznak. Ez a különleges, semmihez sem hasonlítható, lírai mesevilág – a korábbi nagy sikerű előadások, A legkisebb boszorkány és aSzegény Dzsoni és Árnika után – ezúttal A Hétfejű Tündér meséjében elevenedik meg a Budapest Bábszínház színpadán.

Az előadás elnyerte a VI. Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi ASSITEJ Biennálén a legjobb gyerekelőadásnak járó Üveghegy-díjat, a zsűri pedig Gimesi Dórát A Hétfejű Tündér mellett a Hamupipőke izgalmas adaptációjáért, valamint a Szemenszedett mese szellemes szövegű, önálló darabjáért a legjobb dramaturgnak járó Békés Pál-díjban részesítette.
Aktuális előadások
- 2014. Február 17. Hétfő, 10:00 - Elfogyott
- 2014. Február 17. Hétfő, 15:00 - Jegyvásárlás