Legnépszerűbb posztok

József Attila Színház: Bemutató után a Hattyúdal - jegyek itt

A Hattyúdal. Eddig Dobozy Imre iró, újságíró 1961-ben megjelent kalandregényeként ismertük, amiből 1963-ban készített játékfilmet Keleti Márton.

A mozi az egyik legnagyobb filmélménye volt nem is egy generációnak, olyan színészgéniuszokkal a vásznon, mint Páger Antal, Várkonyi Zoltán, Kiss Manyi, Gobbi Hilda.

A József Attila Színház a 2013/2014-es évad egyik bemutatójaként azt tervezte, hogy a Ránki György - Garai Gábor szerzeményével, a Villa Negra románcával fémjelzett darabot állítja színpadra.

Verebes István nem csupán a zenés komédia rendezője, hanem a szövegkönyv írója is. Olyan, ma már talán feledésbe is merült, a korra jellemző "tünetekkel", mint Banyikné (Kocsis Judit) Ikka csomagja, eltüntetett cvekkere, vagy a SZOT - díj, ami új értelmet nyer az Igazgató (Katona János) tolmácsolásában.

A történet természetesen Dobozyé, Tamburással (Tahi Tóth László) a főszerepben, aki az épülő lakótelep szomszédságában verbuválja közveszélyesen munakerülő, alkalmi családját maga köré. A viskóban (Villa Negra) hajtja álomra fejét Notesz (Ömböli Pál), Diák (Magyar Bálint), Mara (Jakus Szilvia) és néha még Doktor (Rékasi Károly) is. A rakodásból, ebből-abból tengődő galerín a helyi rendőr, Dárdás (Nemcsák Károly) tartja rajta a szemét.

Aztán a panelhazák követelik maguknak a teret, a fiúk pedig jobb életre vágynak. Ki Piroskára (Kovalik Ágnes), ki a vidéki, fuvaros nyugalomra, aminek hírét a haver, Paja (Lippai László) hozza.

A történet alakul, a Republic Együttes tagjainak  élő kíséretével rímelnek a szóra a dalok, a Hattyúdalban a színészek hangján tolmácsolva olyan nagysikerű slágereket, mint a "hatvanhetes út", vagy a "szeretni valakit valamiért".

Mindez Mira János díszlettervező fekete-fehér, filmkockákat idéző díszletével, Tordai Hajnal fekete-fehér alapon válogatott jelmezeivel.

Zenés komédia. Keserédes végkifejlettel. A történet a szabadságról. Verebes István rendezésében.

December 21-től a József Attila Színház színpadán.

Aktuális előadások
2014. Január 23. Csütörtök, 19:00 - Jegyvásárlás
2014. Január 26. Vasárnap, 19:00 - Jegyvásárlás
2014. Január 31. Péntek, 19:00 - Jegyvásárlás
2014. Február 12. Szerda, 19:00 - Jegyvásárlás
2014. Február 24. Hétfő, 15:00 - Jegyvásárlás