Legnépszerűbb posztok

Déván és Csíkszeredán játszik a Radnóti Színház

Jótékonysági turnéra indul a Radnóti Miklós Színház: a Bárány Boldizsár című darabot a Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonainak lakói számára Déván és Csíkszeredán adják elő június 11. és 18. között.

Az alkotók gázsijukról lemondva játsszák a Szabó Magda verses regénye alapján készült Bárány Boldizsár című mesejátékot a dévai és a tusnádfürdői gyermekotthonok lakói és a környéken élő gyerekek, családok számára - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A dévai és környékbeli gyerekek a helyi művelődési házban, a tusnádfürdői és környékbeli gyerekek a Csíki Játékszínben láthatják az előadást. A produkció zenéjét jegyző Vodku zenekar mindkét városban koncertet ad a színészek közreműködésével.

A Bárány Boldizsár előadása mellett készségfejlesztő-szórakoztató programokkal készülnek a színház munkatársai. A kicsiket dal- és verstanulásra, közös rajzolásra, meseolvasásra és bábkészítésre várják, a nagyobbak számára varrástanfolyamot, frizura- és sminktanácsadást kínálnak.

A társulat célja, hogy az előadásokkal és a kapcsolódó foglalkozásokkal különleges élményt szerezzenek Böjte Csaba védencei számára. A jótékonysági turné létrejöttét a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. és a Volánbusz Zrt. segítette támogatásával - áll a közleményben.