Saját bemutatókkal készül a Játékszín

Négy prózai bemutató, egy gyermekelőadás, egy vidéki és egy határon túli produkció is szerepel többek között a Játékszín jövő évi műsorán. A színház társulatához tizenegy új tag is csatlakozik.

A magánszínházként működő intézmény jövőre négy saját bemutatót és egy gyermekelőadást is műsorra tűz. Októberben mutatják be Gálvölgyi János rendezésében Marc Camoletti Hatan pizsamában című vígjátékát, decemberben Korcsmáros György rendező a Nyolc nő című Robert Thomas-darabot viszi színre, februárban Agatha Christie Tíz kicsi néger című krimije lesz látható Szirtes Tamás rendezésében. Jimmy Chinn angol drámaíró Tudom, hogy tudod, hogy tudom munkacímen futó krimijét Németh Kristóf, a színházigazgatója viszi színre.

A következő évadban a jelenlegi társulathoz további művészek is csatlakoznak: Oroszlán Szonja, Pásztor Erzsi, Andai Györgyi, Pikali Gerda, Tóth Judit, Vándor Éva, Benedek Miklós, Szirtes Balázs, Józsa Imre, Csizmadia Gergely és Tóth Máté.

A tervek szerint a Játékszínbe érkezik a Beugró mellett egy vidéki és egy határon túli produkció, valamint a Nemzeti Színházegyik előadását is vendégül látják.

A közlemény szerint négy darab továbbra is műsoron marad, és folytatódik Vámos Miklós műsora. Újra látható lesz a Süsü, a sárkány kalandjai című előadás és a Talamba együttes 60 perc alatt a Föld körül című produkciója.

A közlemény szerint a színház igazgatója az évad összegzéseként hangsúlyozta: az októberben újranyitott színházban telt ház előtt 122 előadást játszottak, és mintegy 35 ezer fizető néző volt kíváncsi a Játékszín előadásaira.

Az évadzáron átadták a Kránitz Lajos-díjat is, amelyet Erdélyi Tímea vehetett át az Acélmagnóliákban nyújtott kiemelkedő alakításáért.